CLANI so se 13.05.1961 udeležili ustanovnega zbora strelske družine "RUDAR" , ki je bila predhodnica strelskega društva MROŽ. Zanimivo je, da je društvo ustanovilo 315 moških in 5 žensk?!
Ker delo v velikem društvu ni dobro zaživelo, je takratni "Rudnik Lignita Velenje", ki je bil glavni pokrovitelj strelskega društva, kmalu prepustil društvo samemu sebi, "RLV" pa je že takrat vec zanimanja pokazal za nogomet in namizni tenis.

Kljub izgubi pokrovitelja, je SD MROŽ bolj ali manj uspešno deloval vse do leta 1980, ko je bil klub po nekaj letnem delu HINKA BOLA, FRANJA ŽUCKA, DUšANA PERHACA in ostalih proglašen za najboljši športni klub v obcini Velenje. Odlicno delo v klubu se je obrestovalo z nazivom najboljšega športnega kluba v obcini Velenje še v letih 1983 in 1985, ko je bila za najboljšo športnico Velenja izbrana strelka SD MROŽ Denis Bola. Denis je bila izbrana za najboljšo športnico Velenja še leta 1986. Naslednji dve leti (1987 in 1988) pa je bil najboljši športnik Velenja zopet strelec SD MROŽ; Legner Fortunat. Fortunat in Denis sta bila tudi stalna clana mladinske reprezentance Jugoslavije, kasneje pa reprezentance Slovenije.

Po odhodu Hinka Bola, je v SD MROŽ med leti '90 in '95 vladala stagnacija dosežkov, dokler se ni zopet pojavila nadarjena generacija pionirjev, ml. mladincev, ml.mladink in clanov, ki so med leti '95 in '99 znova osvajali naslove prvakov na tekmovanjih državnega ranga, predvsem v disciplinah streljanja s pištolo. Stalni mladinski reprezentantki v streljanju z zracno pištolo sta bili Almina Durakovic in Sabina Suljic, najboljši pionirji v Sloveniji pa Simon Mihelak, Andrej Vrecar, Mitja Markoja in Luka Sotlar. Stalni abonenti na stopnickah državnih prvenstev v streljanju s pištolo pa so bili Simon Veternik, Boris Klancnik, Fortunat Legner in Renato Šterman.

V sredini leta 2002 je v SD MROŽ znova zavel veter 80-ih, leto 2003 pa je za velenjsko streljanje prelomno leto. Po dolgoletnem cakanju, velenjcani v mesecu maju otvorijo novo 12 mestno strelišce za zracno orožje.

Na 13.državnem prvenstvu v streljanju z zracnim orožjem v Rušah leta 2004 so si Mroževci znova pristreljali kopico medalj. Mladinec Jure Banovšek je s pištolo zaostal le za Simonom Simonicem (10. mladincem Evrope) in postal pod prvak Slovenije. Alenka Dimec je v enaki kategoriji osvojila bronasto medaljo. Podprvak Slovenije za leto 2004 pa je pri mlajših mladincih s puško postal Luka Avberšek. Posamezne uspehe sta dopolnili še clanica Sabina Suljic s 5. in mlajša mladinka Živa Malovrh s 4.mestom (obe pištola). V srebrni ekipi mladincev s pištolo sta streljala še Luka Avberšek in Primož Conc, v bronasti ekipi clanic v streljanju s pištolo pa Helena Saje in Špela Matijevic.

2005. Ekipi SD Mrož se tako s pištolo kot s puško, preselita ligo višje in nastopata v sezoni 05/06 z zracno puško v II.državni ligi, s pištolo pa v I. državni ligi.

2006. Mroževcem se pozna nabiranje izkušenj v višjih ligah in na državnih prvenstvih naberejo kopico medalj. Najmlajši dobitnik medalje iz velenjskega kluba je Rok Knez, ki pri pionirjihz zracno puško z enakim rezultatom kot zmagovalec (186 krogov) osvoji srebrno medaljo.

Enako dobro se je odrezal Tomaž Mayer pri kadetih v strelajnju z MK športno pištolo, srebrna pa je bila tudi Tadeja Urankar v streljanju z zracno puško med clanicami. Bronasto medaljo si je prislužil še Klemen Bujan pri kadetih z zracno pištolo, za zlato medaljo pa je v konkurenci kadetinj poskrbela še Mojca Porš.

Za vrhunski rezultat v letu 2006 je poskrbel Luka Avberšek, ki je s 589 krogi, osvojil naslov študentskega prvaka pri fantih v streljanju z zracno puško.

Leto 2007 je po prineslo nov mejnik za velenjsko streljanje. V zacetku leta se reprezentancnih nastopov udeležita Mojca Porš in Luka Avberšek (oba kot še kot mladinca v clanski konkurenci - MT Ruše). Predvsem Mojca uspešno nastopi na mednarodnem tekmovanju v nemškem Suhlu (20.mesto) in na dvobojih s Hrvaško.

Na državnem prvenstvu 'pozlatijo' mladinci z zracno pištolo (Tomaž Mayer, Klemen Bujan, Luka Avberšek) in mladinka Mojca Porš. Srebrn postane še univerzalni Luka Avberšek na zracni puški, Tadeja Urankar pa se po slabih pripravah na prvenstvo, uvrsti pri clanicah z zracno puško na 7.mesto. Alenka Dimec z 9.mestom pri clanicah z zracno pištolo ostane izven finala. Svojevrsten dosežek je znova postavil Luka Avberšek. Luka je osvojil bron na DP v streljanju s pištolo malega kalibra v disciplini 50 metrov - v disciplini, ki je velenjcani ne morejo trenirati saj nimajo lastnega strelišca za streljanje z orožjem malega kalibra.

Dobre uvrstitve z državnega prvenstva, Mroževci nadgradijo z vstopom v najmocnejšo ligo v streljanju z zracno puško. Velenjcani imajo poleg Turnišca, Ljubljane in Grosupljega, edini ekipo v 1.SLO ligi tako s puško kot tudi s pištolo. V mesecu oktobru Velenjcani postavijo mejnik slovenskega ligaškega strelstva. Kot debitanti v najmocnejši ligi, zabeležijo zmago že kar v prvem kolu (Tadeja Urankar 578, Luka Avberšek 585, Jure Sodja 585).

Leta 2008 na volilni skupšcini SD Mrož, clani potrdijo novega kandidata za predsednika, Aleksandara Arsekica.

Kljub odlicnemu uvodu v sezono (na dvoboju s Hrvaško tekmujejo Mojca Porš (pištola ml.), Alenka Dimec (pištola cl.), Luka Avberšek (puška ml.), Tadeja Urankar (puška cl.), na mednarodnem tekmovanju v Rušah, Mroževci ne blestijo. Na DP na Ptuju pa Velenjcani zopet pokažejo najboljšo formo in še drugic zapored osvojijo naslov državnih prvakov pri mladincih s pištolo. Klemen Bujan, Tomaž Mayer in Rok Knez, za 29 krogov premagajo Škofjo Loko. S 373 krogi postane državna prvakinja pri mladinkah s pištolo, Mojca Porš. Prvic v zgodovini kluba, mroževci osvojijo ekipno medaljo pri clanih s puško. Bronasti so Luka Avberšek, Jure Sodja in Simon Mihelak. Odlicno je nastopil tudi Luka Avberšek, ki je kot najmlajši finalist pri clanih s puško, osvojil bron tudi posamezno.